5/2/15

REPOBLEM AIGUALIT!

El dimecres 4 de febrer hem celebrat la sessió d'alfabetització digital de les tertúlies intergeneracionals. Per tal cosa hem aprofitat per unir-la amb una de les activitats que des de l'Associació La Vall Verda  es venen realitzant: el repoblament amb espècies autòctones de la zona del barranc i coll d'Aigualit afectada per l'incendi del passat estiu.
 

Així, una de les components d'esta associació i un del puntals de les nostres tertúlies, Maria Masó, ens va passar una presentació i donà una xarrada sobre el què ha sigut tradicionalment, el qué ha suposat per a l'espai natural de la Vall i la forma en que es pot recuperar el barranc d'Aigualit.
Maria Masó en un moment de la seua xarrada.
Alumnes i majors, atents a les explicacions.

En primer lloc, va fer un poc d'història i tres dels participants i residents a l'Hogar Sagrada Família, Joaquín, Ana i Fina,  ens van contar l'ús que feien els habitants de la Vall d'esta zona. 
Després ens va parlar de les espècies vegetals que s'han donat i també s'han conreat a la zona d'Aigualit. Ens va ensenyar el que són els "orons" que es construien per a plantar en certs llocs les garroferes i ens va fer una reflexió sobre la necessitat de reivindicar este tipus de patrimoni, que junt amb els ribassos i les dresseres empedrades, cada vegada estan més degradats i, en certs llocs, totalment perduts.
Finalment, ens va dir el que hem de fer per recuperar una zona tan emblemàtica per al poble de la Vall i la seva comarca. Per tot açó, el proper 11 de març, dimecres, durant el matí, alguns participants de les tertúlies i els alumnes de l'IES BENIGASLÓ, anirem a Aigualit a replantar espècies autòctones. Per a fer esta activitat ens acompanyaran la nostra María Masó, el membre de La Vall Verda Manuel Almela i el professor d'Àmbit Científic del PDC Ximo Canós.
En el posterior debat, Juan Ayuso, ens va fer reflexions molt interessants sobre el que era Aigualit i l'aprofitament que es feia d'esta zona. També, Paco Nebot, un altre dels puntals de les tertúlies va contar les seves experiències al barranc d'Aigualit. 

No hay comentarios: