6/11/16

CONVIVÈNCIA INTERGENERACIONAL AMB L'ESPORT

A l’IES BENIGASLÓ seguim apostant per l’aprenentatge servei i per la creació d’espais d’ajuda intergeneracional. Als molts projectes que es venen realitzant hi ha que afegir un més que en l’àmbit de l’educació física i l’esport tradicional valencià.
El dijous 3 de novembre vàrem tindre una explicació per part dels membres de l’Associació de Jubilats La Vallense d’esports tradicionals que es jugaven a la vall com la petanca, les birles i el canut. Els alumnes d’eduació física de 1r de batxillerat amb la seva professora Nicela Vidal i els alumnes del PMAR de 2n i de 3r d’ESO i del PR4 de 4t d’ESO acompanyats pels professors Gabriel Gilabert, Irene Palanca i José Vicente Rebollar van poder escoltar les explicacions del majors i després jugar a cadascun dels esports que es van exhibir. També va assistir a la jornada el regidor d’Igualtat Antoni Llorente.


El divendres 4 de novembre al trinquet de l’institut es va fer una exhibició de raspall explicat pels alumnes de 2n d’ESO i la professora Nicela Vidal als majors de l’Associació La Vallense on després de la benvinguda varen contar com es juga, les normes que s’han de seguir, el sistema de puntuació i les diverses tàctiques i estratègies del joc.

La primera pilota va ser jugada per l’alcaldessa Tania Baños que va assistir a la jornada. Més tard els alumnes van jugar una partida i després van ser els majors els que van provar a jugar al raspall. A l’acabar la jornada els alumnes van anunciar la celebració d’una partida per al 30 de novembre, dia de les ciutats educadores a la plaça de l’Assumpció, on van convidar als majors i a l’alcaldessa.​



No hay comentarios: