29/4/16

VICENT ARZO DIAGO, UN EXEMPLE DE SUPERACIÓ

L'esportista paralímpic de la Vall d'Uixó Vicent Arzo Diago va visitar el dilluns 25 d'abril el PMAR DE L'IES BENIGASLÓ per contar-nos la seva experiència vital com a esportista d'èlit.

Vicent Arzo va fer un repàs a la seva vida i a les circumstàncies que el portaren a ser esportista. Va contar la seva vocació per l'esport des de ben jove i la forma en que la seva preparació física el va permetre passar moments molt difícils com l'accident que va patir quan tenia 19 anys. Després de nou mesos de convalecència va decidir refer la seva vida amb allò que li agradava que era l'esport. Primer va practicar atletisme, després natació i finalment ciclisme. Els triomfs van tardar en aplegar però la constància i la seva capacitat d'esforç van fer que vingueren en les diverses disciplines que va pràcticar. Ha estat en els cinc continents i ha participat en els jocs paralímpics d'Atenes, Pequín i Londres.  Ha obtés medalles en els dos primers. Ara es prepara per al triatló dels jocs olímpics de Rio. 

Vicent Arzo entrena cinc hores totes les dies i l'esport configura la seva vida personal i familiar. La capacitat d'esforç és allò que el permet continuar amb un entrenament tant dur, sabedor que el que busca és superar-se a ell mateix. També diu que com en l'esport ha procurat pendre en la vida les decissions que més l'han ajudat a gaudir de les coses bones que la vida ofereix. 


Vicent ens ha contat la seva lliçó de vida i també ens ha parlat d'altres esportistes paralímpics com el valencià i quatre vegades medalla d'or David Casinos.

Moltes gràcies Vicent.

No hay comentarios: