24/11/15

ELS ALUMNES DEL PMAR VISITEN EL CENTRE DE DIA DE MALALTS D'ALZHEIMER DE L'AFA DE LA VALL D'UIXÓ

El dimarts 24 de novembre hem visitat el centre de dia de malalts d'Alzheimer del nostre poble. La visita tenia a veure amb la pròxima sessió de les Tertúlies Intergeneracionals on veurem la pel·lícula Arrugas, basada en el còmic de Paco Roca del mateix nom i on tracta el problema dels malalts d'Alzheimer i de les persones majors en la nostra societat.


Quan hem aplegat al centre la directora Yolanda ens ha explicat als alumnes como funciona el centre, quina és la seva finalitat, quines activitats realitzen els usuaris, quanta gent treballa allí, quin paper tenen els voluntaris... Després hem anat a conèixer a les persones usuàries del centre i finalment hem realitzat junt amb ells una activitat d'entrenament cognitiu on les persones que estàvem allí devíem endevinar el nom d'algun objecte o animal a partir de la descripció que fera una persona del grup. Hem compartit joc i rialles i hem acabat acomiadant-nos del president del centre Felip Miralles amb el qual hem acordat una nova visita per tal de realitzar una nova activitat on els alumnes ajudaran als usuaris a realitzar una manualitat.

També els alumnes s'han compromès a tornar i fer la lectura dramatitzada del text "No todo es según el color" que es va llegir en la darrera sessió de les tertúlies. Hem de dir que esta visita havia començat amb la por dels alumnes de visitar un centre de persones malaltes de les seves capacitats cognitives i ha acabat amb la il·lusió d'un temps compartit i del sentiment d'alegria que els alumnes han despertat en els usuaris. Tornarem. 


No hay comentarios: